Jurnalul unui fals Messiah

Jurnalul unui fals Messiah
Nuvela Stiintifico-Fantastica

Motto
Genesis 3:22
Viewing the King James Version.

And the LORD God said, Behold, the man is become as one of us, to know good and evil: and now, lest he put forth his hand, and take also of the tree of life, and eat, and live for ever:

– King James Bible “Authorized Version”, Cambridge Edition

Traducerea:
Facerea (Geneza)
Capitolul 3
22. Si a zis Domnul Dumnezeu: “Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!…”

Aviz neavizatilor
Prezentam aici fara sa interferam pasaje nemodificate si sinteza unui Jurnal intrat in posesia noastra prin Jocul Destinului.Orice asemanare cu Realitatea este pur Intamplatoare , personajele sunt fictiuni iar autorul nu are alt merit decat transliterarea si transcrierea in forma electronica a Jurnalului.

In putinele zile cand mai vizitez Tara in care m-am nascut primesc un telefon al carui numar ascuns,ciudat, si in ciuda obiceiului meu de a nu raspunde la numere necunoscute am acceptat apelul: Domnul Professor ? O voce necunoscuta adauga, va rog nu inchideti, stiu ca nu raspundeti decat la numere cunoscute dar va rog sa ma ascultati .Tonalitatea, inflexiunea vocii ce avea ceva extrem de straniu,ca si cum nu ar fi fost articulata de o fiinta in carne si oase, m-a facut curios si am continuat convorbirea : Va ascult,am spus.
Stiu ca aveti o pasiune de o viata – stiintele esoterice- si am o confesiune de facut : eu sunt cel care in anii 2000 am scris despre dumneavoastra pe internet unele lucruri de care nu sunt prea mandru. Banuiam ca este inca o farsa a unui fost student picat de mine la examene pe vremea cand inca mai predam, dar curiozitatea trezita de vocea metaumana m-a facut sa ascult in continuare. Va rog sa ma iertati, regretul de a fi facut acest lucru fiind ultimul lucru care ma mai leaga de lume inainte de a pleca in Calatoria mea in Adevar.
-In regula,raspund eu, oricum nu m-a deranjat prea mult (Spunand in sinea mea ca am de-a face cu un alt specimen care are nevoie de un psihiatru).Vocea vibranta continua : am apelat la dumneavoastra pentru ca stiu ca stapaniti limba ebraica si eu am scris in limba ebraica Jurnalul meu.Va rog sa va uitati pe fereastra…veti vedea pe banca din fata casei jurnalul meu pe care vi-l fac cadou ,incercand astfel sa rascumpar greselile fata de dumneavoastra, veti putea sa faceti ce vreti cu el sa-l publicati,sa-l ardeti,sa-l aruncati, apoi.Dorind sa termin cat mai repede acesta conversatie care devenise credeam atunci o pierdere de timp raspund : Multumesc. Si inca ceva, daca il veti citi, nu veti mai auzi de mine niciodata. De acord, am zis fara sa clipesc vrand sa limitez pierderea de timp.
« Adio, domnule professor »,imi spune vocea identificand parca in final ceva care semana cu un un chicotit, si inchide.
Curiozitatea ma rodea si uitandu-ma pe fereastra am vazut un caiet gros de cateva sute de file legate intre ele cu o sfoara, ce trecea prin cele patru perforatii prezente pe foi si cu un cotor parca prea gros,paralelipipedic. Erau foi A4 iar copertile groase aratau ca au castigat in batalia cu timpul. M-am dus si l-am luat ; cum aveam inca cateva zile de concediu m-am apucat sa-l rasfoiesc.
Era scris in ebraica nevocalizata la prima vedere,dar cand am inceput sa buchisesc am constat cu uimire ca de fapt era limba romana transliterata si am vazut ca prima pagina continea motto-ul pus mai sus de mine : Şi a zis Domnul Dumnezeu: “Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!…”
Recunoscand Geneza Capitolul 3 Versul 22.
Curiozitatea mea a atins cote maxime, contrariat fiind de aceaste fraze,asupra carora de multe ori ma oprisem pentru a le surprinde semnificatiile ascunse.
Pe urmatoarea pagina ca titlu era scris : « Jurnalul unui fals Messiah » si mi-am zis ca totusi poate nu era chiar nebun de legat necunoscutul care ma abordase.
Mai jos Jurnalul continua :
« Oamenii au inscris in codul lor genetic,in fiinta lor profunda, o nevoie covarsitoare de a crede in Ceva sau in Cineva. Vei deveni punctul central al acestei nevoi oferindu-le o noua credinta de urmat; Cuvintele tale vor fi vagi dar pline de promisiuni ; vei pune accent pe entuziasm si traire in detrimentul gandirii clare si rationale ; Da-le discipolilor tai ritualuri pe care sa le practice, cere-le sa se sacrifice in numele tau. Creaza o cauza mareata si un sistem de credinte care astfel iti va aduce o putere nespusa. »
Stiinta Sarlataniei sau cum sa creezi un cult in cinci pasi simpli :
In efortul tau de a castiga maximum posibil cu minimum de efort, vei descoperi ca a crea un cult al personalitatii este o metoda foarte eficienta. Faptul ca esti urmat de multi oameni iti deschide multe oportunitati de a pacali, de a insela. Nu doar ca discipolii tai te vor adora dar te vor apara de dusmanii tai si isi vor asuma voluntar misiunea de a-ti aduce alti discipoli.Acest tip de putere te va ridica pe un alt taram : nu va mai trebui sa te straduiesti sa-ti impui vointa. Esti adorat si esti deasupra greselii. Poti sa crezi ca este o munca de Sisif dar in fapt este foarte simplu soptea diavolul prin gura ofiterului Ocultei desemnat pentru a-l recruta pe G.B. Ca oameni avem o nevoie disperata de a crede in ceva, orice. Acest lucru ii face pe oameni vulnerabili.Pur si simplu nu putem indura lungi perioade de indoiala, de dubiu, de vid,de goliciune care survine faptului ca nu avem in ceea ce crede.
Flutura in fata oamenilor un panaceu, o ultima descoperire stiintifica, o asa zis teorie a rezonantei care, fie vorba intre noi psihologii nostri -vezi studiile Profesorului Mielu Zlate-de mult le-au studiat si vor musca momeala. Priveste in istorie, cronicarii au umplut biblioteci cu exemple de sarlatani.Dupa cateva secole, decenii, ani, luni, acum par ridicole dar atunci au parut atat de atractive,de transcedentale,de divine.
Pe masura cuceririlor stiintifice aceste culte devin depasite, dar de ce sa lasam acest potential neexploatat ?
GB se uita tamp si nu prea intelegea ce spunea ofiterul ce-i pusese in fata sa semneze contractul pe viata prin care avea sa ingroase randurile teribilei retele de manipulare , opresiune, influentare, care era Oculta. Citise si el cateva carti imprumutate, trase la xerox, mai furase cateva de la cunoscuti, practicase un pic cu Ion Vulcanescu, impreuna cu MSV, notiunile folosite erau greu de inteles.Creierasul lui de absolvent de opt clase, semianalfabet, caci acolo se oprise scurtul lui periplu prin lumea stiintei pur si simplu nu putea sa proceseze informatiile.De unde sa stie el ca profilul lui psihologic se potrivea racolatului in Oculta. Neglijenta in care crescuse, lipsa de atentie din partea familiei, a bunicii, specifica atmosferei si modului de viata etniei din care facea parte, lipsa de iubire din partea mamei, abandonul patern, cel scolar, avea sa nasca mai tarziu sociopatul, lipsa de constiinta, de remuscari, lipsa reperelor morale, umane.
Nu vei fi singur,il asigura ofiterul. MSV lucreaza deja pentru noi, eu am experienta facand parte din departamentul Ocultei care s-a ocupat de meditatia trancedentala, avem si noi cercetatorii si specialistii nostri, avem schimburi de experienta cu Oculta de peste hotare suntem de fapt o retea internationala, colaborarea la nivel international intre serviciile ocultei este sacra, discreta.
Motto-ul nostru este:
„Daca nu poti te ajutam,daca nu stii te invatam, daca nu vrei te vom convinge, daca voi dormiti, noi veghem,daca voua va este foame noi avem painea si cutitul”.
Noi am fost din umbra, adevaratii stapani ai planetei de secole, noi am generat, controlat,generam si controlam si vom genera si controla evenimentele sociale.Trebuie doar sa semnezi stiind ca nu mai exista iesire si nici cale de intoarcere in acesta viata pentru niciun membru de-al nostru iar acesta viata va fi dedicata noua, profitului si intereselor noastre.
De unde sa stie GB cu o inteligenta mediocra,dotat doar cu viclenia de tigan pe care, avea sa o dubleze cu cea de „scolit in puscarie” ,ce consecinte teribile va avea acesta alegere, semnarea pactului cu diavolul reprezentat de Oculta. Dar ce alte optiuni avea: nu stia sa faca nimic, nu era calificat pentru nicio meserie, deja cu dosar penal. Era mai mult decat un esec uman, pe care numai statul comunist si grija lui fata de individ il tinuse in viata si il invatase sa scrie si sa citeasca.
Cunoscutii tai NT; EM;CT;ST;Surorile A:NC,:VR,DD,MS;LG;CC;AM;LV;DD e.t.c. in jur de 22 au semnat, sau deja erau angajati acoperiti ai Ocultei, informatori, etc.ei vor fi discipolii tai si vor actiona ca o orchestra la bagheta dirijorului.
GB era siderat,avand greutati in a crede „how deep is the rabbit hole” uluit-creierasul lui limitat nu ii permitea sa isi faca o reprezentare justa a realitatii. Cum toti lucreaza pentru voi?
Da, i se raspunde.
Voi scapa de puscarie? Intreaba GB –Da,i se raspunde din nou, noi vom avea intotdeauna grija de ai nostri. Cei din randurile noastre sunt deasupra legii. Noi mergem la puscarie doar in misiune si pentru scurt timp. Produci bani pentru noi,noi avem grija de tine.Este un angajament pe viata. Lumea se imparte in doua : cei care lucreaza pentru noi, sau sunt controlati de noi si marea masa de manevra, prostimea, cu alte cuvinte. Si va trebui sa-ti insusesti acest mod de gandire.
Totul este deja planificat de strategii nostri-mai ales ca in curand timpurile se vor schimba-sau le vom influenta noi sa se schimbe ( avem strategii pe care le implementam cu perseverenta timp de zeci si chiar sute de ani) – in cinci pasi simpli pe care pana si tu ii vei putea tine minte:
1. Fii Vag, Fii Simplu-ceea ce pentru tine nu este greu: Pentru a crea un cult trebuie intai sa atragi atentia,dar nu prin fapte care sunt prea evidente si oricum nu vei putea demonstra nimic paranormal, nevand nici tu, nici apropiatii tai nicio capacitate,- ci prin vorbe: conferintele tale initiale pe care le vor scrie oamenii nostri iar tu le vei citi, iar apropiatii tai mai rasariti le vor memora trebuie sa includa doua elemente: promisiunea a ceva maret si transfigurant si pe de alta parte nimic exact. Vom folosi un limbaj cu cuvinte mari, rezonante , dar vagi,entuziaste, crearea de noi notiuni si noi cuvinte pentru concepte vagi. Totul va crea impresia unei cunoasteri specializate dandu-ti tie si apropiatilor tai un aer de profunzime. Pentru inceput cel putin in primii ani, cursurile si materialele prezentate vor fi redactate de specialistii nostri. Actionand corect combinatia de promisiuni vagi, neclare va ameti mintea auditoriului si un grup se va forma in jurul nucleului nostru

2. Pune accent pe Vizual si Simtire in detrimentul Intelectului, Gandirii. Odata oamenii stransi in jurul tau te pandesc doua pericole: Plictiseala si Scepticismul. Plictiseala ii va face sa plece la alti maestri; scepticismul le va da posibilitatea sa ia distanta care sa le permita sa gandeasca rational despre tot ceea ce le oferi si sa vada ideile tale in adevarata lor lumina. Trebuie sa-i amuzi de cei plictisiti cu conferinte, tabere, spectacole, etc si sa-i indepartezi imediat pe cinici. Inconjoara-te de lux, ameteste-i cu muzica, cu spectacole si conferinte. Nu numai ca ii va impiedica sa vada ridicolul ideilor tale si golurile din sistemul creat de tine dar va atrage si mai multi adepti.Noi controlam televiziunile si mass-media asa ca vei avea tot sprijinul nostru. Foloseste toate simturile:arome pentru miros,muzica pentru urechi,yantre pentru vaz. Poti eventual sa gadili mintea folosind gadgeturi, tehnologii asa-zis de ultima-ora , pentru a da miscarii tale un aer pseudo-stiintific, atata timp cat nu lasi pe nimeni sa gandeasca cu adevarat. Foloseste culturile indepartate cum sunt cea indiana, yoga, cea tibetana pentru a creea efecte teatrale.

3. Foloseste un sistem bine organizat. Miscarea ta incepe sa creasca este timpul sa o organizezi. Creeaza ritualuri pentru discipolii tai, creeaza o ierarhie, catalogheaza-i in grade de sfintenie si evolutie spirituala, da-le ranguri si nume care sa aibe rezonante religioase si spirituale,cere-le sacrificii, tapasuri : sa se rada in cap, sa posteasca,sa-si schimbe obiceiurile alimentare, sexuale.Pentru a sublinia natura ta cvasireligioasa vorbeste, comporta-te, actioneaza ca un profet. Nu esti un dictator ,de fapt tu esti un preot, un guru, un swami,un intelept, un shaman sau orice altceva vrei tu care iti oculteaza adevarata putere in ceata religiei.

4. Ascunde adevarata sursa a veniturilor tale: pentru inceput te vom pune in contact cu niste fetite care practica cea mai veche meserie din lume. Vei fi trimis in puscarie un timp,in misiune, si odata ce ti-ai facut legaturile si ti-ai indeplinit scopul vei fi eliberat si vei intelege imediat ca a venit timpul tau cand vom produce mari cutremure sociale. Miscarea ta va fi doar o acoperire pentru racolarea de prostituate,pornografie,pe ici pe colo, droguri. Tu vei fi ca lotusul care isi trage seva din mocirla dar nimic nu-l murdareste actionand prin interpusi. Vom avea grija si de primul esalon din miscarea ta care sunt de asemenea ofiteri in Oculta noastra. Miscarea ta a crescut iar tu ai structurat-o intr-o ierarhie. Buzunarele tale vor incepe sa se umple cu banii „simpatizantilor” castigati pe diferite cai,mai mult sau mai putin legale. Niciodata nu trebuie sa-i lasi pe adeptii tai sa te vada cum esti cu adevarat : infometat de bani si puterea pe care o aduc ei. Nimeni nu trebuie sa banuiasca adevarata sursa a veniturilor tale, ca ne datorezi noua totul. Adeptii tai trebuie sa creada ca daca doar te urmeaza numai lucruri bune li se vor „intampla”. Inconjurandu-te de lux vei deveni dovada vie a eficientei si veridicitatii sistemului tau „spiritual”. Niciodata nu trebuie sa dezvaluiesti ca banii acestia ii castigi din cauza noastra, si prin urmare,cea mai mare parte ne va reveni noua, nu te ingrijora vei avea si tu mai multi decat vei fi visat vreodata. Fa-i de fapt sa creada ca banii vin din adevarul metodelor tale. Adeptii tai te vor copia in cele mai mici detalii, crezand ca vor avea si ei acelasi succes ca si tine si locotenentii tai care,de fapt vor lucra o viata pentru noi si entuziasmul lor imitativ ii va orbi in ceea ce priveste natura adevarata a veniturilor tale.

5. Creeaza o mentalitate de tip „noi contra ei”. Miscarea ta este acum in crestere ca un magnet, atragand din ce in ce mai multe alte particule de creduli. Daca nu esti atent inertia,se va instala in miscarea ta si plictiseala o va demagnetiza . Pentru a-ti pastra adeptii uniti creeaza o mentalitate de tipul „noi contra ei” . In primul rand fii sigur ca adeptii tai cred ca fac parte dintr-un grup exclusivist unificat de idealuri spirituale comune. Apoi pentru a stange randurile inventeaza un dusman asa cum este Francmasoneria care este suficient de slaba ca grupare la nivel national si mondial pentru a riposta si oricum este prea ocupata in a alerga dupa miraje. Exista o grupare , vei afirma cu tarie acesta minciuna, care repetata la nesfarsit ajunge sa fie crezuta, ca francmasoneria care ar face orice sa te opreasca. Orice om din exterior care incearca sa te demaste ca escroc poate fi categorisit ca francmason sau simpatizant. Chiar daca nu ai un inamic inventeaza unul. Adeptii tai vor reactiona vor strange randurile si vor actiona coerent. Poti sa pomenesti si extraterestii aici dar fii atent sa nu cazi in ridicol . Sa predici sfarsitul lumii determinand pe cei mai slabi de minte si inger sa-ti cedeze toate proprietatile lor. Au o cauza de aparat si in care cred si dusmani de distrus.
Nimeni nu trebuie sa banuiasca de fapt ca tu esti caporalul Ocultei si in timp poate te vom face ofiter,dar vezi tu, la noi ofiterii au studii superioare. Vei intenta mai tarziu procese importiva noastra te vei certa cu politicienii care de fapt vor fi camarazii tai, si oamenii nostri, vei folosi minciuna, inselatoria, vei cauza chiar moartea celor care vor sta in calea profitului nostru. Noi te vom proteja tot timpul atat timp cat esti marioneta noastra. Liberul tau arbitru nu va mai exista ; vei trai regeste nesupunandu-te legilor societatii ci doar legilor naturale, fiind un biet muritor. Acesta este de fapt esenta contractului cu noi. Vei inventa o tehnica sexuala numita continenta sexuala menita sa creeze si mai multa dezorientare si sa anihileze si ultimul fir de gandire rationala in randurile adeptilor tai. Nu-ti face probleme studiile noastre pe cei care au facut vasectomie au dovedit ca de fapt celulele albe-fagocitele- vor asimila spermatozoizii si nu vor fi efecte negative cel putin pe termen scurt si mediu caci pana la acest stadiu au ajuns cercetarile, dar tu vei spune ca exista canale subtile prin care se transforma materia in energie.De fapt toate marile culte au avut ca instrument sexualitatea alaturi de infometare, schimbarea obiceiurilor,schimbarea numelor adeptilor in alienarea acestora. Te vei folosi de acest pretext si aceste tehnici sexuale pentru a continua recrutarea sclavilor sexuali. De fapt vei fi un proxenet protejat de noi avand insa motive „spiritualizante”- folosind pentru a spala creierele adeptilor de exemplu notiunea de „prostitutie sacra”.
Exista si reversul medaliei in strategia noastra concertata care ne va aduce multi bani si care se va intinde pe mai multi ani.
Vom extinde miscarea ta la nivel mondial: intai il vom trimite pe NT un ascultator practicant si un ofiter activ in Oculta , aflat in cercul tau de intimi,in tarile nordice unde libertinismul sexual ne va ajuta in obiectivele noastre, iar Oculta de acolo ne va sprijini, prin mijloacele mentionate, apoi vom impanzi aproape toate tarile lumii aducandu-ne si mai multi bani,si mai multa putere.
Insa reversul acestei actiuni, si trebuie sa stii de acum ca asa se va intampla, ca un efect al actiunilor tale: O masa de creduli este mai usor sa o inseli,sa o escrochezi decat un individ izolat.Pericolul vine insa atunci cand grupul de inselati incep sa vada adevarata ta fata si adevaratele tale intentii. Va trebui atunci sa faci fata nu unui suflet inselat,ci unei multimi furioase care te va rupe in bucati cu tot atata inversunare cu care candva te-a urmat.
Prosti dar multi,si in acel moment cei care te-au ridicat pe un soclu te vor cobora chiar daca vor lucra tot pentru noi. Trebuie sa intelegi ca influenta noastra a ramas nevazuta, in umbra de-a lungul secolelor pentru ca noi suntem discreti, subtili, inteligenti- nu putem macar sa lasam oamenii sa banuiasca ca de fapt esti „colaboratorul” nostru. Noi nu intram cu bocancii decat rareori pentru a ne rezolva problemele. Daca sunt prosti,dar multi,va trebui sa le aruncam cateva ciolane pentru a-i potoli. „Panem et Circenses” este un alt motto al nostru. Nu-ti face griji, avem oameni in toate posturile cheie si cele de decizie- si, astfel subtil ca o atingere abia perceptibila,obtinem efectele dorite de noi.
Escrocul este permanent in acest pericol de aceea va trebui sa iti angajezi niste garzi de corp recrutati cu grija dintre cei mai devotati si care sunt gata sa-si dea viata pentru tine, si sa fii gata oricand sa fugi din tara. Nu-ti face griji te vom proteja si te vom ajuta. In jocul manipularii multimii te joci cu focul,si trebuie sa veghezi permanent sa nu fie scantei de indoiala,sau ca eventualii dusmani sa intoarca masa de creduli impotriva ta. Foloseste spioni,ai mereu situatia sub contol si tine-ti valiza facuta gata de fuga.
Irah in acel moment parasi arhivele akashice, spatiul care prin proiectare mentala la nivelul lui Vishuddha ii dadea acces la acel continuum temporal in care prezentul, trecutul si viitorul sunt unite, si a carui accesare i-a permis sa fie martor la ceea ce s-a intamplat in urma cu mai mult de 10 ani, inainte de caderea Dictatorului.
Aici trebuie sa actionez isi spuse el :

Matei 26:31 “Then saith Jesus unto them, All ye shall be offended because of me this night: for it is written, I will smite the shepherd, and the sheep of the flock shall be scattered abroad.”

Traducerea: Atunci Iisus le-a zis: Voi toţi vă veţi sminti întru Mine în noaptea aceasta căci scris este:
“Bate-voi păstorul şi se vor risipi oile turmei”.

Anii indelungati de practica yoga a lui Irah dadusera rezultate : la varsta de 4-5 ani a avut primul contact cu practica yoga vazandu-l pe tatal sau practicand asiduu statul pe cap, mai tarziu si-a amintit ca si mama lui cand era insarcinata, cu el,practica yoga. Desigur practica yoga era interzisa, dar din anii 1960-1970 mai ramasesera cateva tratate de practica Yoga ratacite,pe ici pe colo. Fiind permanent atras de aceasta practica a inceput si el sa citeasca si sa aplice ce citise in acele carti. Filosofia, modul de viata preceptele ii umpleau sufletul de liniste si bucurie si ii aduceau armonie. A citit in primii ani de scoala si a aflat ca in antrenamentul lor astronautii foloseau aceste tehnici ; cum cea mai mare dorinta a copilariei lui era cufundarea in vidul interstelar acesta i-a intensificat practica.
Aici deja obosisem si am sarit peste cateva pagini. Oricum mi se pareau scrierile cel putin neobisnuite, daca nu chiar mi se pareau ticluirea unei minti bolnave, febrile. Sa inveti un alfabet nu tocmai usor cum este ebraica doar ca sa codezi acest jurnal, sa scrii sute de pagini dovedeau totusi o perseverenta pe care putini oameni o au ca trasatura de caracter, si ma contrariau, facandu-ma sa am dubii.
Am citit in continuare : ‘in primii ani de liceu a gasit tradusa in librarii cartea « Yoga in Upanishad » de catre lingvistii Universitatii Bucuresti si Irah a inceput sa practice asiduu tehnicile prezentate acolo : respiratia alternativa,Postura Lotusului,Nauli Kriya, tehnicile de meditatie si vizualizare cateva ore pe zi’.
Spicuiam acum citind pe diagonala neincrederea in veridicitetea celor prezentate osciland precum valurile oceanului cuprins de furtuna. Unificarea suflului, meditatiile de trezire a centrilor de forta exercitiile mentale. Spre sfarsitul liceului Jurnalul ne povesteste cum Irah afla de o scoala de yoga. Se inscrie la cursurile ei prin corespondenta si practica si tehnicile prezentate acolo comparandu-le cu ce studiase el pana atunci.
Se adanceste in practica spirituala si urmeaza sfaturile primei lui carti de yoga autentice : « si adeptul nimanui nu va spune sau va arata puterile miraculoase ce s-au nascut in gandirea sa … ba mai mult el se va preface ca este cu mintea slaba, mai prostut, pentru a nu atrage astfel atentia si a nu devia de la practica lui asidua. De asemenea,el nu se va apuca sa explice altora practica sa pierzand din vedere Scopul Ultim.”
In cateva randuri a participat la meditatii in grup si asa zis spirale organizate realizand inca o data ca practica yoga nu este una de grup ci una individuala.
Insa puterile din fiinta lui au inceput sa-i permita sa vada ce se petrecea de fapt in culisele asa- zisei scoli de Yoga. A putut sa se proiecteze astral in vila cumparata din Danemarca si folosita ca ashram precum si apartamentul care servea ca sediu de practica a scolii unde NT facea orice, numai practica yoga sau spirituala nu; cum acestia aveau ca unic obiectiv banul; cum NT desi se spunea adeptilor din tara in vacante ca nu doarme decat maximum 4 ore pe zi ca urmare a practicii spirituale,era de o lene de nemasurat, fiind umflat de somn; cum, incet,incoltea in NT orgoliul. Dar ca ofiter sub acoperire al Ocultei nu putea sa faca ce vrea, ci urma ordinele.
An dupa an Irah descoperi noi capacitati ce rezultau din identificarea perfecta si apoi contopirea cu Vidul Existential.
A aflat ca poate „citi”, chiar sadi idei, ganduri in mintea oamenilor, ca poate citi intentiile lor,sentimentele si poate genera stari sufletesti in oameni. Si ca o ironie a inceput sa manipuleze gandurile tocmai celui care credea, in orgoliul lui exacerbat, ca are cea mai puternica minte dintre intimii lui GB: NT. Vede cum acesta se duce in India si cum un pumn de dolari pe care ii stransese cu usurinta din traficul facut isi cumpara titlul de swami-saracia fiind mare in India nici titlul de swami nu mai era asa de greu de obtinut. Numindu-se pompos VS. Isi amintea ca se amuza copios cum NT nu avea bani pregatiti in valuta ceruta si a trebuit sa se dea peste cap sa-i converteasca in dolari.
Ii sadeste acestuia in minte dorinta de a-si face propria scoala.
NT printr-un interpus trimite o scrisoare la o spirala Yang-una din meditatiile lor colective- chiar inainte de ziua lui GB, care demasca o parte din afacerile murdare ale lui GB semnata „un grup de yoghini”-daca ar fi stiut GB ca de fapt a fost doar un om in spatele ei,ar fi actionat cu totul altfel-.NT a redactat scrisoarea si l-a pus sa jure pe cel care ia dat-o lui GB ca nu o va citi fiind informatii secrete ( ce sa-i faci, a fi instructor precum NT in gratiile maestrului, iti dadea puteri nebanuite asupra prostimii); deci interpusul nici macar nu stia ce face si ce contine respectiva scrisoare.
Aceasta era bataia aripii de fluture ce avea in timp sa genereze un uragan- butterfly effect -asa cum o afirma Teoria Haosului;de fapt-Irah afirma ca in urma cunoasterii nemijlocite oferite de transa profunda yoghina dobandise o viziune mult mai profunda a Legitatilor Cosmosului . GB influentat mental de Irah o citeste in public, o greseala pe care numai un prost ar fi putut sa o faca,si GB nu era chiar atat de prost, manat permanent de o viclenie tipica escrocului, ( desi mintea lui era de o simplitate asemanatoare cu a unui copil imatur).Manipularea in sfera mentala continua iar Irah sadea idei in mintea celor 22 de membri ai miscarii cu aceeasi usurinta cu care un agricultor sadeste pamantul roditor.Mintea acestor oameni era tot atat de facil de patruns cum o sabie veritabila japoneza patrunde un pepene rascopt.
Onomastica lui GB era primul esec dintr-o serie de multe altele si citirea in public, justificarea jalnica si neincrederea pe care Irah a semanat-o in mintea si sufletele celor prezenti la ziua lui GB generau inceputul a ceea ce ofiterul ce il recrutase pe GB in Oculta ii prevestise.
Era exact cum strategii planurilor pe termen lung prevazusera.
Ca urmare comportamentul lui GB a inceput sa devina insuportabil. Indoiala a atins proportii paranoice. L-a taiat de la portie pe EM, a inceput sa puna presiuni pe NT care ulterior si-a format propriul cult aplicand aceeasi reteta pe care a aplicat-o si GB si avand aceeasi sustinere si „ghidare” a Ocultei al carei ofiter sub acoperire a ramas.A urmat ceea ce unii o numesc scrisoriada. Irah noteaza cu umor un episod din proiectiile lui astrale in planul fizic , la biblioteca miscarii cand GB si-a pierdut controlul cum facea din ce in ce mai des, si a inceput sa zbiere ca un porc la taiere acuzand ca i se face magie neagra; hotul de furat se teme, isi spuse Irah in sinea lui . CT s-a rupt nemaisuportand damblalele babalacului si si-a format propria scoala impreuna cu ST si LG – ramanand cu „sechele” importante si consistente: proprietati imobiliare trecute „ca din greseala” pe numele lui , proprietati generate prin munca neobosita si devotata a „prostituatelor sacre”, si pe care nu vrea sa le returneze celor care au muncit de drept, sub scuza „spirituala” ca astfel se asigura ca acele cladiri vor fi dedicate „ scopurilor spirituale” adica la el in buzunar.-la Brasov, ramanand fidel Ocultei si colaborand acum cu celalat informator care si-a stabilit sediul intr-o insula a Tailandei- Koh Phangan, fiind izgonit din India ca ultimul gainar, ceea ce era de fapt, pentru ca numai yoga nu propovaduia.GB a facut spume si l-a desconspirat pe CT, o alta manipulare mentala a lui Irah asupra mintii prea devreme senile a lui GB-si numai daca ar fi practicat nivelul primal al yogai-posturile si nu ar fi ajuns epava umana care este- gandeste Irah. MS a preluat controlul in Danemarca continuand planurile Ocultei, DD in Finlanda; GB A fugit ajutat de Oculta dupa ce si-a aratat veleitatile de mascarici si dupa ce Oculta i-a dat cateva lectii de umilinta aratand tuturor celor care mai aveau un dram de gandire pe GB cum era el cu adevarat: las, pervers, sociopat,un gunoi, un reziduu uman. Oculta l-a ajutat si il ajuta, atata timp cat BG a.k.a MA mai nou, produce-pentru ca ratiunea lui de a fi este, contrar vointei proprii, sa „produca” dar ce sa-i faci „pactul cu diavolul” are exact aceasta semnificatie (spune Irah in jurnalul lui : semnezi si executi pentru ca odata ce ai semnat in sange pactul cu Oculta de fapt ti-ai vandut sufletul ai dat singurul lucru pe care Dumnezeu ti l-a dat si pe care il putem avea „Liberul Arbitru”).NC s-a dat la fund ajutat in actiunea sa de scufundare in ape tulburi de aceeasi Oculta.
MSV un vechi camarad in Oculta nu a avut profilul psihologic al lui GB neputandu-se cobori atat de jos; a aplicat si el reteta in cinci pasi instruit de aceeasi Oculta si are acum o scolicica de pseudoyoga-el nepracticand in viata lui o asana macar, darmite alte tehnici si precepte-dar in cercuri restranse este si el un mic GB, o capusa ce suge din banii si viata credulilor. In loc sa munceasca cinstit traieste din statul de plata al Ocultei pentru serviciile prestate, si rapoartele pe care le face ,si mai castiga si el un ban trist vanzand la taraba ceva care numai yoga nu este. Ce sa-i faci, zestrea genetica se manifesta si la el.
Dupa aceea,afirma Irah, au aparut ca ciupercile dupa ploaie o multitudine de papagali : scoala lui EM care intre timp a mai facut o facultate – cea de psihologie la fara frecventa- si care continua sa fie pe statele de plata ale Ocultei , penibilul OST cu capul gol-etalon de zevzec cu mainile lui pline de inele ca un bulibasa si ( ca si prietenul lui MB,tot un zevzec, dealtfel „chiar el, de la masuta”) de care in cele din urma i s-a facut rusine,inele la care a renuntat, maestrii, astrologi, avocatul RM, etc etc etc pentru a umple golul lasat de fuga lui GB,si sa se hraneasca ca saprofagii din cadavrele ramase, toti aflati sub controlul Ocultei toti avand un mic contract care le da cosmaruri sau ar trebui sa le dea…
Cand deschid televizorul, afirma Irah, vad cum 99,99% sunt in slujba Ocultei.
Aici nota traducatorului:este evidenta boala si anume paranoia cu pusee schizoide ale autorului Jurnalului; chiar si putinele mele cunostinte de psihiatrie imi permit sa pun acest diagnostic este evident „individul era plecat cu pluta”. Dar inca o data eu nu sunt psihiatru si ma pot insela, daca sunt contrazis de cruda realitate.
Irah continua (eu sintetizand sutele de pagini ale Jurnalului si sarind altele de mai mica importanta pentru cititor –elemente tehnice care tin strict de practica yoga, si care nu-si au locul aici , si fiind din ce in ce mai convins ca am in fata elucubratiile unei minti delirante, dezaxate care a citit prea multa literatura de specialitate, sau un mincinos patologic.): azi prin identificarea perfecta asupra formei corpului am devenit invizibil; mai sar cateva pagini: levitatia; clarvederea; clarauzul; bilocatia; eu avand ca reper doar experienta proprie si tratatele mele pentru comparatie: Se pare ca Irah s-a inspirat din Yoga Sutra a lui Patanjali .
Jurnalul povesteste: azi am facut prima dematerializare, iar identificarea cu Vidul Absolut este Perfecta, Constiinta mea este acum nediferentiata de Constiinta Ultima si starea s-a permanentizat ….Continuitatea starii de extaz ma face sa realizez ca toate actiunile mele erau infime ca importanta, si,la nivelul ultim, sensul lor parca se pierduse de tot; Dumnezeu neintervenind decat rareori prin relee ca mine prin simpli mesageri sau prelungiri, tentacule ale Constiintei Divine in Manifestare. Personalitatea mea, sau ce a mai ramas din ea, este acum ca o picatura dizolvata in Oceanul Constiintei Ultime.
Am continuat sa citesc curios pana unde poate merge un asemenea instrainat de tot ce se numeste normalitatea umana,sau ceea ce inteleg eu prin acesta notiune: „Corpul fizic este dezintegrat acum, si am ales ca sa ramana astfel, corpul astral la fel, aleg sa mi-l dizolv cateva zile mai tarziu, notiunea de timp incepe sa se estompeze in planul ideilor eterne,al formelor arhetipale. Tot mai des ma cufund in beatitudinea Necreatului asa cum un cosmonaut se scufunda in Vidul interstelar. Da ! ,voi ramane Aici!,Vidul ma implineste, ma completeaza,imi dizolva orice dorinta, imi pierd individualitatea,-aceasta ramanand ca o amintire vaga, SATCHITANANDA EXISTENTA-CONSTIINTA-BEATITUDINE, impropriu spus caci aici nu mai exista eu ci Dumnezeu.-nici notiunea de „aici” nu mai are mult si se dizolva devenind Omniprezenta.
Este un escroc mi-am spus, opridu-ma din citit, sau un nebun de legat-cum a putut sa scrie in timp ce era dematerializat si-si dizolvase corpurile fizic si astral. Logica, ratiunea,care nu m-au parasit si nu vreau sa ma parasesca niciodata ,s-au revoltat in mine. Mai erau cateva randuri si nervos am luat Jurnalul si l-am aruncat in focul semineului. Mi-am pierdut o groaza de timp cu elucubratiile unui nebun! , mi-am spus in barba.S-a folosit de pasiunea mea pentru ocult pentru esoteric, pentru Cunoastere sa ma manipuleze in asemenea hal.
M-am culcat, calmandu-ma intr-un tarziu si am adormit avand un somn agitat.Se facea ca scantei din Jurnalul scris in ebraica sareau in camera si casa lua foc.
Se facuse frig si m-am trezit. Focul se stinsese am scormonit dupa ceva jar dar nu mai era nici macar un bob.
In cenusa mai ramasese ultima foaie si inelul din imagine care am dedus ca era ascuns in cotorul Jurnalului care arsese complet. Cum nu aveam somn si nu am lasat niciodata neterminat un lucru inceput,sau asa imi place sa cred ,am mai tradus si ultimele randuri: Astfel am facut , spunea cel ce o data fusese Irah,un ultim act de a manipula o fiinta. Cersetorului care doarme in canal si mananca din gunoaie,i-am preluat fiinta pentru un timp prin tehnica Powa de transfer al constiintei si am scris cu ajutorul fiintei lui ultima pagina. Tot prin el am dat acest ultim telefon si am pus Jurnalul pe banca din fata casei.
Ultimele randuri ale acestui mare mincinos, sau nebun dupa ratiunea mea, erau in germana :

“Wer war der Thor, wer Weiser, Bettler oder Kaiser? Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich.”
Care s-ar traduce: “Who was the fool, who the wise man, beggar or king? Whether poor or rich, all’s the same in death.”
Si un ultim rand: ” We are Death and We are Life, we are The Eternal God dreaming that we are alive on earth. God is the Reality, the life here on earth is the dream